Biografie

César Wonenburger

César Wonenburger (La Coruña, 1969) behaalde zijn bachelor rechten („cum laude“) aan de Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra van Santo Domingo en een master in communicatiemedia van de universiteit van La Coruña. Hij studeerde muziek aan het conservatorium van La Coruña en in het privé. Hij heeft ervaring in verschillende rechtsgebieden, tot 1992 werkte hij bij „Pellerano & Herrera“ en „Pereyra & Asociados, Advocaten“.

Sinds 2004 is hij artistiek directeur en verantwoordelijk voor de programmering van het La Coruña Opera Festival, het oudste in Spanje, later omgezet in het La Coruña Lyrisch Seizoen en het La Coruña Lyrisch Programma. Het heeft geleid tot de realisatie van meer dan 60 operavoorstellingen met enkele van de belangrijkste zangers, muziekregisseurs en regisseurs op het internationale toneel.

In 2010 werd hij door de Xunta de Galicia aangesteld als artistiek directeur van het Xacobeo Klassiek Festival, dat in 2011 omgedoopt werd tot Klassiek Galicia, waar hij verantwoordelijk was voor de presentatie in Galicië van de belangrijkste orkesten en kamergroepen ter wereld.

De heer Wonenburger heeft vele andere producties van internationale rang gepromoot. Hij heeft samengewerkt met grote artiesten en de opera’s en concerten die hij heeft gepresenteerd, hebben belangrijke prijzen en erkenningen ontvangen.

Hij was technisch directeur van de „Master in Theater- en Filmstudies“ aan de Universiteit van La Coruña en was een uitgenodigde jury in meerdere internationale zangwedstrijden. Hij is regelmatig docent en spreker op seminars over muzikale onderwerpen en was verantwoordelijk voor het lanceren van de eerste muziekcycluc aan de Universiteit van La Coruña en het promoten van de oprichting van de „Vocale Interpretatiecursus“ voor de opleiding van jonge zangers.

In 2016 creëerde hij de cyclus „Lírica Inclusiva“ die met groot succes wordt ontwikkeld en die opera naar openbare centra in La Coruña brengt en plaatsen zoals openbare schuilplaatsen of centra voor gehandicapten, zoals de Down Coruña Association, voor kinderen en jongeren met het syndroom van Down.

De heer Wonenburger is ook adviseur van het “Programa de Formación para Jóvenes Artistas” van de Sinfonia Foundation, een trainingsprogramma voor jonge zangers in de Dominicaanse Republiek.

Close
Close

For every modern coworking or office space website out there. This is MultiOffice.

 

Contact us