Biografie

Juan Cuevas

Juan Cuevas begon zijn studie aan het National Muziek Conservatorium in Santo Domingo, bij prof. Rafael Sánchez Cestero en behaalde een muziekdiploma aan het Pablo Casals Conservatorium van Puerto Rico. Hij verhuisde naar New York en studeerde aan de Manhattan School of Music, waar hij afstudeerde met een bachelor en later een master in muziek en vocale prestaties.

Hij heeft carrière gemaakt in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika en heeft grote podia over de hele wereld bezocht. Cuevas zong met opmerkelijk succes in het Sofia Opera House (Bulgarije), waar hij sensatie veroorzaakte door tweemaal achter elkaar de moeilijke aria “Di quella pira” uit de opera Il Trovatore op te voeren. Hij gaf een concert in Buenos Aires op de ambassade van Urugüay.

Hij was ook een solist in Verdi’s Requiem ter herdenking van het millennium, gehouden in 2000, in de Catedral Primada de América, met maestro Carlos Piantini en het koor van de kathedraal van Santo Domingo.

Juan Cuevas heeft een breed repertoire dat bestaat uit een reeks Franse en Duitse opera’s en kunstliederen. Hij had een daverend succes met het zingen van de „Misa Criolla“ met koor, piano en percussie van de Argentijnse componist Ariel Ramírez in de Alice Tully Hall in het Lincoln Center. Hij bood ook een concert aan met de Dominicaanse tenor Francisco Casanova en een beroemde groep Noord-Amerikaanse zangers in de Merkin Hall van Lincoln Center in New York.

Hij is tien keer genomineerd voor de Soberano Awards, voorheen de Casandra Awards genoemd, in de categorie Lyrische Zanger, en was deze winnaar van de prijs in 2004, 2010 en 2011.

Tijdens zijn carrière nam hij deel aan talrijke concerten in het Manuel Rueda Auditorium, met het Nationaal Symfonie Orkest van de Dominicaanse Republiek onder leiding van Maestro Fernando Geraldes.

Hij nam deel aan de artistieke cast van Bellas Artes in het eerbetoon aan Verdi, ter gelegenheid van het eeuwfeest van zijn dood, waar aria’s, duo’s en kwartetten van werken van deze auteur werden uitgevoerd, onder begeleiding van het Nationaal Symfonieorkest en geregisseerd door de Maestro Fernando Geraldes.

De heer Cuevas heeft als solist deelgenomen aan populaire concerten die worden aangeboden door het Ministerie van Cultuur met het National Symphony Orchestra, onder leiding van Maestro Amaury Sánchez. Hij organiseerde en gaf concerten ter herdenking van de tweede sterfdag van Maestro Rafael Sánchez Cestero. De ontvangst van het publiek was zodanig dat de leiding van het Nationaal Theater bij de viering van zijn 28ste verjaardag besloot om dit recital van aria’s, romanza’s van zarzuela, Duitse en Dominicaanse kunstliederen te herhalen, begeleid door de pianist Antón Fustier.

In zijn meest recente presentaties bood hij twee concerten aan in Tribute to Women, in de Sala de la Cultura Hall van het Nationale Theater en de Máximo Avilés Blonda Hall in het Palacio de Bellas Artes; het concert Homenaje a las Madres Dominicanas, als solist begeleid door het Philharmonisch Orkest en het Nationaal Koor onder leiding van José Enrique Espín in Santiago; het Gala Puccini-concert in de Sala de la Cultura van het Nationaal Theater, begeleid op piano door Antón Fustier; het eerbetoonconcert aan Maestro Rafael Sánchez Cestero en het World Peace Concert in de Máximo Avilés Blonda Hall in het Palacio de Bellas Artes.

Hij nam deel aan het Gala Lírica-concert in Tribute to María Remolá in de Máximo Avilés Blonda Hall met de begeleiding van het Santo Domingo Philharmonic Orchestra onder leiding van Carlos Andrés Mejía Zuluaga en zong als solist bij het Nationaal Koor van de Dominicaanse Republiek, geregisseerd door José Enrique Espín in Santiago, tijdens het herdenkingsconcert van de 45e verjaardag van de APEC-universiteit.

De heer Cuevas was een solist in Beethovens Negende symfonie, begeleid door het Nationaal Koor en het Nationaal Symfonieorkest, onder leiding van Maestro José Antonio Molina in het Nationaal Theater, de Basiliek van Higüey, de Kathedraal van La Vega en de Kathedraal van Moca.

Close
Close

For every modern coworking or office space website out there. This is MultiOffice.

 

Contact us