Europadag
Gala
Bekijk meer

applicaties zijn nu gesloten!

De sollicitatieoproep eindigde op 28 februari om 23:59 uur. (AST)

Lyrisch Festival der Cariben

Over het evenement

De Delegatie van de Europese Unie en de Stichting Sinfonia, met steun van het Ministerie van Cultuur van de Dominicaanse Republiek, presenteren het Lyrisch Festival der Cariben 2021, een evenement georganiseerd om jonge zangers uit de Caribische regio te steunen in hun carrière en culturele uitwisselingen in de regio te promoten.

Ambassador Gianluca Grippa - Ambassadeur

Boodschap van de Delegatie van de Europese Unie

Ik ben vereerd de eerste editie van het Lyrisch Festival der Cariben te presenteren, georganiseerd door de Delegatie van de Europese Unie en de Stinchting Sinfonía, met steun van het Ministerie van Cultuur van de Dominicaanse Republiek.

Muziek is altijd een fundamentele pijler van de Europese cultuur geweest, het is een essentieel onderdeel van haar culturele diversiteit en heeft positieve veranderingen in de samenleving teweeggebracht. Muziek op zichzelf is de culturele expressie van mensen, het is een onuitputtelijke bron van kennis en kan de benadering van andere onbekende culturen vergemakkelijken. Door middel van muziek kunnen de grote verhalen van elke samenleving worden verteld en opera is misschien de artistieke manifestatie die dit het beste mogelijk maakt. Eeuwenlang werden grote verhalen over het oude continent verteld door middel van opera en de lyrische titels bepaalden grotendeels de Europese geest.

Het doel van het Lyrisch Festival der Cariben is om jonge zangers met een beginnende lyrische carrière te stimuleren en om culturele uitwisseling in het Caribisch gebied te bevorderen. Dit evenement wil de cultuur van de verschillende regio’s van het Caribisch gebied promoten en hen de kans geven om te communiceren en een culturele uitwisseling te bewerkstelligen. Jonge zangers weten hun eigen culturen te generen met de meeste intensiteit en creativiteit en daarom willen we hen een platform geven om hun artistieke talenten te stimuleren. Op het festival krijgen ze de kans om hun werk te publiceren en dat van andere kunstenaars te leren kennen en ook advies en meningen te ontvangen van grote specialisten in de lyrische kunst.

Door de COVID-19 pandemie die de hele wereld verwoest, leven we in in turbulente tijden voor de cultuur, waardoor we niet in staat zijn om culturele evenementen persoonlijk te vieren. Vanuit de Europese Unie willen we dat dit Lyrisch Festival der Cariben een virtuele viering van cultuur wordt, aangepast aan deze tijd, zodat we de banden kunnen blijven versterken en culturen dichter bij elkaar kunnen brengen door middel van muziek.

We hopen dat je met ons mee kunt doen aan dit prachtige evenement en dat we de geselecteerde artiesten op 9 mei, Dag van Europa, kunnen vieren en ervan kunnen genieten. Inschrijvingen zijn geopend vanaf 27 januari, vanaf wanneer wij uw sollicitaties hopen te ontvangen.

Carmen Heredia de Guerrero – Minister van Cultuur

Boodschap van het Ministerie van Cultuur van de Dominicaanse Republiek

Namens het Ministerie van Cultuur van de Dominicaanse Republiek heet ik iedereen welkom op de eerste editie van het Lyrisch Festival der Cariben; een project georganiseerd in samenwerking met de Delegatie van de Europese Unie en de Stichting Sinfonía, met als doel de carrières van jonge lyrische zangers uit het Caribisch gebied te ondersteunen en culturele samenwerking in onze regio te bevorderen.

De Caraïben hebben ongetwijfeld zeer bevoorrechte stemmen. Sociaaleconomische problemen en het ontbreken van platforms zijn echter grote uitdagingen voor onze veelbelovende jongeren. Om deze reden is het creëren van projecten zoals dit festival van vitaal belang voor het voortbestaan en de ontwikkeling van lyrische zang op onze eilanden.

Ons Ministerie van Cultuur zet zich oprecht in om dit soort initiatieven te blijven steunen en platforms te creëren waarin onze artiesten hun talenten kunnen ontwikkelen en tonen, tot grote vreugde van de Dominicaanse samenleving en de wereld.

We zijn ons er allemaal van bewust dat tijdens deze wereldwijde COVID-19 pandemie de kunstsector één van de meest getroffen is. Ik weet dat het voor veel kunstenaars moeilijk is om gemotiveerd te blijven om hun artistieke dromen te blijven nastreven temidden van zoveel onzekerheid. Maar ik ben er zeker van dat we binnenkort weer naar de normaliteit kunnen terugkeren en dat de kunsten weer zullen bloeien.

Ik dring er bij alle jonge zangers van de Caraïben op aan om hard te blijven werken en hun talenten aan te scherpen, zodat hun kunst een stimulans voor de wereld blijft. Grijp deze kans om deel te nemen aan dit belangrijke Lyrisch Festival der Cariben, een veelbelovend project waar ik erg enthousiast over ben. 

Margarita Miranda-Mitrov – Voorzitter

Boodschap van de Stichting Sinfonia

Het is een groot voorrecht voor de Stichting Sinfonía en haar Raad van Bestuur dat de Delegatie van de Europese Unie in de Dominicaanse Republiek ons ​​heeft uitgekozen om het eerste Lyrisch Festival der Cariben 2021 te organiseren, een evenement waarbij jonge zangers met ontluikende lyrische carrières uit het Caribisch gebied zullen deelnemen, om tegelijkertijd de culturele uitwisseling te bevorderen en de vriendschapsbanden tussen onze prachtige eilanden te versterken.

Historisch gezien hebben de Cariben grote stemmen van internationale betekenis voortgebracht, zoals onze nationale zanger, de bariton Eduardo Brito; de tenoren Francisco Casanova en Juan Cuevas en de sopraan Teresa Pérez-Frangie. Vanuit ons buurland Puerto Rico belichten we de beroemde sopraan Ana María Martínez en de legendarische bariton Justino Díaz, die in de grootste theaters ter wereld heeft opgetreden.

De Stichting Sinfonía, bewust van deze grote talentenpool die in onze regio bestaat, is in 2018 begonnen met haar trainingsprogramma voor jonge zangers, dat jonge lyrische zangers uitzonderlijke leraren biedt en al vier succesvolle workshops heeft gegeven. Dit prachtige project dat we vandaag zijn gestart, het Lyrisch Festival der Cariben 2021, past perfect bij onze doelstellingen om hen te ondersteunen in hun opleiding en carrière.

Voor de organisatie van dit Lyrisch Festival der Cariben hebben we het voorrecht gehad de volledige medewerking te hebben van onze Minister van Cultuur, professor Carmen Heredia de Guerrero, en van haar afdelingen Internationale Betrekkingen en Communicatie. Bedankt voor de waardevolle en efficiënte hulp die jullie ons hebben gegeven!

We waarderen ook de steun van de bedrijven Altice Dominicana en Emisora ​​Raíces, die ons kostenloos hun diensten hebben aangeboden om dit festival bekend te geven. 

En tot slot een oprechte dank aan Zijne Excellentie Ambassadeur, Gianluca Grippa en zijn geweldige staf, wie ons tot bondgenoten van zijn geweldige idee hebben gemaakt, een idee dat we met zoveel enthousiasme ontwikkelen en dat zoveel deuren voor ons zal openen.

’’

Het doel van het Lyrisch Festival der Cariben is het stimuleren van jonge zangers uit het Caribisch gebied met hun opkomende carrières en het promoten van culturele uitwisseling in deze regio.

Gianluca Grippa

Ambassadeur van de Europese Unie in de Dominicaanse Republiek

Organisatie

Met steun van

Close
Close

For every modern coworking or office space website out there. This is MultiOffice.

 

Contact us