Biografie

Teresa Pérez-Frangie

De buitengewone sopraan Teresa Pérez-Frangie werd geboren in Barahona, Dominicaanse Republiek en studeerde aan het Nationaal Muziek Conservatorium van Santo Domingo, het Casals Conservatorium en de Universiteit van Puerto Rico. Ze vervolgde haar studie in Milaan en Wenen, waar ze afstudeerde aan de Weense Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten.

In Oostenrijk maakte ze deel uit van de Opera Studio van de Weense Staatsopera, op uitnodiging van de beroemde dirigent Hans Swarowsky. Ze trad op als soliste met onder meer het National Sumfonie Orkest van Puerto Rico, het Nationaal Symfonie Orkest van Santo Domingo en het Haydn Orkest van Oosterijk.  Ook trad ze op in concerten en operaproducties in Italië, Duitsland, Frankrijk, Venezuela, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Zwitserland, Joegoslavië en in het Caribisch gebied.

Terwijl ze door de stadia van de wereld ging, ontving Teresa Pérez-Frangie talloze onderscheidingen van de gespecialiseerde pers; aldus publiceerde Opera News uit de Verenigde Staten op zijn pagina’s: „Haar stem is mooi en breed“; de Wiener Zeitung, Wenen, publiceerde: „Een evenement op zich was de uitvoering van de sopraan Teresa Pérez Frangie en haar interpretatie van de aria Pace, pace, van Verdi.“

Tijdens de laatste jaren van de 20e eeuw was deze prestigieuze kunstenaar oprichter en artistiek directeur van Ópera de las Américas en produceerde hij vele evenementen, zoals Homage to Verdi in 1997 en Aida in 1999, beide in het Nationaal Theater van Santo Domingo . Daarnaast was ze algemeen directeur van het Symfonie Orkest van Puerto Rico.

Na een uitgebreide internationale carrière als operazangeres ontwikkelt mevrouw Pérez-Frangie haar acteercarrière. Momenteel werkt ze aan verschillende projecten, waaronder een scriptiefilm van de New York University en een speelfilm in het Spaans.

Close
Close

For every modern coworking or office space website out there. This is MultiOffice.

 

Contact us